Tre arsager til hovedpine og hvordan man kan slippe af med det

Mange har prøvet det før, at få hovedpine, men det kan ofte være svært at fastlægge præcis, hvorfor man har fået hovedpinen, og hvad man mon kan gøre for at få det til at holde op. Forekommer hovedpinen en sjælden gang, kan det være ekstra svært, men nedenunder gives tre hyppige årsager til at hovedpine melder sig, samt hvordan man kan korrigere og forhåbentlig forebygge endnu en forekomst.

Dårligt syn

Hvis man har problemer med sit syn, og enten trænger til at få briller eller har brug for at få rettet styrken på de briller man allerede har, kan det faktisk være skyld i fremkomsten af hovedpine. Ondt i hovedet er det allermest almindelige tegn på at man har dårligt syn, eller har brug for at få nye briller eller kontaktlinser. Derfor kan det også nemt korrigeres, hvis man mistænker at dette kan være grunden til at man har fået hovedpine, ved at besøge en optiker.

Spænding

Har man et erhverv eller en hverdag, der gør, at man ofte sidder og spænder i nakkemusklerne og skuldrene, kan det få en intens hovedpine til at melde sig. Denne forekommer ofte på grund af en dårlig arbejdsstilling, og derfor forebygges hovedpinen bedst ved at stillingen rettes. Hvis alligevel uheldet er ude, og man næsten kan mærke hvor spændingerne sidder i nakken og skuldrene, kan det hjælpe nogen at tage til massør.

Spisevaner

Det sidste af de nævnte årsager til hovedpine, kan være ens spisevaner. Det lyder måske mærkeligt, men hovedpine bliver ofte udløst hvis man ikke spiser regelmæssigt, eller for eksempel ikke drikker tilstrækkeligt væske i løbet af en dag. Ved at sørge for at indtage nok, og regelmæssigt, kan man komme hovedpinen lidt på forkant, og ellers kan det hjælpe nogle at føre en ’dagbog’ over hvad man spiser eller drikker, som udløser hovedpinen.