Sadan far du den perfekt nytarsaften

Året er ved at nå sin ende, hvoraf nytår unægtelig melder sin ankomst inden for nærmeste fremtid. Dette er en aften, som fortjener en ordentlig fejring med både god mad og i det helt rigtige selskab. Er det dig, som i år står for nytårsforberedelserne, og skal have huset fuld af gæster? Læs med her, hvis du mangler lidt inspiration til, hvordan du kan få en uforglemmelig aften for dig og dine gæster, og starte det nye år med manér.

Disk op med den rette menu

Én ting som er et stort spørgsmål hvert år, når det nye år nærmer sig, er hvad der kommer til at stå på menuen og hvilke drikkevarer der passer dertil. Vælger du selv at stå i køkkenet og forberede den helt store middag, så forkæl dig selv, og nyd en økologisk vin med dine gæster, alt imens maden bliver tilberedt. Et forslag til menuen kunne f.eks. være en lækker tre-retters, hvor i starter med en let fiskeanretning, efterfulgt af et godt stykke kød med kartofler og salater i alle afskygninger for til slut at toppe det hele med en hjemmerørt mousse.

Pynt behøver ikke være småt

Udover at menuen selvfølgelig skal være på plads, er en stor del af nytåret også den pynt, som følger med. Nogle vil måske mene at det kan være træls med alt det glimmer og serpentiner, som dagen derpå pryder hele hjemmet, men du kan sagtens undgå de helt små konfetti-stykker, hvis du vil skåne gulve, og undgå en unødvendig hovedrengøring dagen efter. Du kan sagtens gøre huset flot ved at vælge balloner i sølv, guld og sort og supplere op med de helt klassiske årstalsballoner, for virkelig at understrege begyndelsen på det nye år. Sørg også gerne for at have en festlig dug, og et veldækket bord, hvor der er festlige servietter, og bordpynt i lange baner.