Kreativitetshjulet ligger på borneliv dk

Børn bruger kreativitet på en helt unik og speciel måde, og med Kreativitetshjulet er der mulighed for bedst muligt at udvikle børns lyst til at være opfindsomme og skabende. Jørn Martin Steenhold har skabt siden Børneliv for at give adgang til sin forskning i barndom og børneliv, og han har bærende i at udvikle Kreativitetshjulet.

Kreativitetshjulet på Børneliv udvikler børns skaberlyst

Kreativitetshjulet er et synligt og effektivt redskab, der er med til at vise, hvilke kreative intelligenser, evner, klogheder, udviklingsområder og anlæg der findes hos hvert enkelt barn. Det er også et fantastisk værktøj, der er med til at bevise, hvilke kreative og eksperimenterende lege og aktiviteter, som barnet skal bruge for bedst muligt at udfolde sig. Hos borneliv.dk har Jørn Martin Steenhold taget et dyk ned i Kreativitetshjulet, og hvad det kan gøre for pædagogik og børn. Både i undervisning og i pædagogik bliver Kreativitetshjulet anvendt som et redskab. Det er bl.a. ved at tage et kig på den personlige udvikling af det kreative hos både børn og unge. Det er også med til at udvælge de rette redskaber til bestemte formål samt inspiration til udvælgelse af emner og temaer. Kreativitetshjulet anvendes som tilrettelæggelse af kreative lære- og læseplaner, kreative miljøer og evaluering af kreative forløb. Det er dog vigtigt at påpege, at der intet facit er på Kreativitetshjulet.

Det bruges i praksis af eksempelvis legetøjsproducenter

Kreativitetshjulet kan anvendes som analysemodel, der blandt andet bruges i dag af forskellige legetøjsproducenter. Det kan evt. være i forbindelse med forbedring af ældre produkter eller ved udvikling af nye. På Børneliv bliver der forklaret om Kreativitetshjulets effektive anvendelsesmuligheder, og hvorfor det ikke ville give mening uden den poetiske funktion. Den poetiske funktion udtrykker nemlig de metakommunikative og kunstneriske udtryk, som alle børn er i besiddelse af. Netop derfor er det også placeret i centrum af Kreativitetshjulet. Det er nemlig her, de mest intensive, de smukkeste og de stærkeste udtryk meddeles af personen selv. Der er derfor måder, hvorpå Kreativitetshjulet kan inspirere til kreativt skabende virksomhed. Det er bl.a. ved at vise åbenhed mellem børn og deres omgivelser. Omgivelserne er med til at motivere og tillade leg og eksperimenter. Der er utroligt meget at lære gennem Kreativitetshjulet, der kan være et positivt værktøj, der gør det lettere til bl.a. forældresamtaler og meget mere. Du kan på borneliv.dk få en bredere forståelse af Kreativitetshjulet og mange af de andre emner.

Jørn Martin Steenhold sammensatte borneliv.dk, for at skabe indsigt og dialog på basis af sin forskning i barndom og børneliv.