Inspiration er vejen frem

Vi bruger efterhånden utrolig mange af vores vågne timer foran en skærm, om det er i forbindelse med arbejde, uddannelse eller i forbindelse med ren afslapning. Mange af disse aktiviteter foregår sommetider i en blå sofa, hvis ikke oftest, og mens du læser det her, sidder du måske allerede i en sofa. Hvordan føles den? Er den hård eller blød, hvad synes du om stoffet og kan du slænge benene op, hvis du har brug for det?

Nu du allerede sidder med computeren eller telefonen fremme, kan sofajagten så småt begynde. Du kan nemlig finde ekstremt mange forskellige inspirationskilder online, og det er altså ikke nogen dårlig ide at orientere sig i, hvad andre mennesker har gjort, eller hvordan andre mennesker vælger at indrette sit hjem.

Stuens synergi: Sammenhæng og farvekoder

Hvis du er en af dem, som godt kan lide at tingene hænger sammen, giver det god mening at overveje, hvordan din nye sofa kommer til at passe ind i din resterende indretning. Hvis du for eksempel har et minimalistisk hjem, kan det være at sofaen ligeledes skal være minimalistisk af karakter.

Omvendt tillader et minimalistisk hjem også, at du kan gå en smule mere amok med sofaens farver, hvis det kunne være noget for dig. Der behøver nødvendigvis ikke at være sammenhæng mellem stuens forskellige genstande og indretningsmæssige valg – igen er det fuldstændig op til dig, hvordan du vælger at indrette dit hjem, samt hvilken sofa du ender med at gå med.

Er du dog i tvivl om, hvilket stof og hvilken farve sofaen skal være polstret med, kan du hos de fleste sofaforhandlere få stofprøver med hjem. Disse farvede stofprøver kan du holde op imod væggenes farver eller rummets andre genstande for at finde ud af, hvilken farve og hvilket materiale sofaen skal have eller være betrukket med.

Tag et smut forbi de forskellige sofaforhandlere

Vil du for alvor teste, hvilken sofa der falder i din smag, kan det varmt anbefales, at du besøger de lokale sofaforhandlere. Du kan kigge nok så længe på billeder på nettet, men det vil aldrig give dig en fornemmelse af sofaens materiale, hårdhed og størrelse.

Det er vigtigt, at du prøver en masse forskellige sofaer af. Sæt dig i dem sofaerne og tag dig den frihed at svinge fødderne op. Kun sådan kan du få en autentisk fornemmelse af, hvordan sofaen vil se ud dit hjem og bringe dig af glæde i din dagligdag.

Har du allerede være kløgtigt nok til at tage målene på din stue, vil du med målene i hånden også kunne danne dig et bedre overblik over, om der er plads i din stue til den sofa, som du forelsker dig i. Vær også gerne opmærksom på, at en sofa sandsynligvis vil føles større hos forhandleren, end hvad den vil gøre i dit hjem. Endnu en god grund til at have målt op hjemmefra.