Onsker dit barn at sporten skal fylde mere i hverdagen sa læs med her

Sport og sportslige aktiviteter fylder i hverdagen for mange mennesker, men det er dog forskelligt i hvilken grad, der er tale om. Antallet af børn, der går op i deres sport meget tidligt, stiger i denne tid, hvilket også betyder at efterspørgslen på sportsuddannelser og -muligheder gør det samme. Men hvordan griber man lige denne situation an som forælder? Fordi man vil jo nødigt hverken presse eller undervurdere barnet. Nedenfor finder du en række råd til, hvordan man kan gribe denne situation an.

Find et godt miljø

I forbindelse med udøvelse af sport på højere niveauer, fylder miljøet og kammeratskabet omkring det også en del – det er nemlig her man kan finde et fællesskab med ligesindede samt intern opbakning. Det handler derfor om at finde et godt miljø, hvor både psykiske helbred vægtes lige så højt som den fysiske formåen. Her kan Sportscampus i Ikast eksempelvis nævnes, som værende et godt eksempel på et velfungerende sportsmiljø for både børn og unge.

Forståelse

Når man er forælder til et barn, der gerne vil gå sportens vej i livet, så handler det i den grad også om at have en god portion forståelse og tålmodighed. Når sporten fylder meget i hverdagen, vil nederlag og udfordringer automatisk også fylde – hertil er det vigtigt at omfavne barnet med kærlighed og støtte i situationer, hvor kærligheden til sporten måske er gemt lidt vægt bag udfordringerne.

Vær opmærksom

Dette er måske selvsagt for nogen, men det er yderst vigtigt at være ekstra opmærksom på det psykiske velbefindende hos et barn, der dyrker elitesport. Her handler det om at barnet føler sig set – både i forbindelse med udøvelsen af deres sport samt i almindelige hverdagssituationer. Selvom man dyrker sport på et højt niveau, er barnet trods alt kun et barn.