Quinua er en kornart der er nært beslægtet med hvede

Quinua er en kornart, der er nært beslægtet med hvede. Den er meget udbredt i Sydamerika og anvendes til en række forskellige fødevarer. Kornet males til mel og anvendes til brød, kager og soja. Kornene anvendes også hele, f.eks. kerner, som lægges i blød og tilsættes til dejen til brød og boller. Quinua giver en lækker smag og en god krumme, som man siger. Prøv det i din næste bageopskrift!

Du kan brige quinua til meget

I quinua planten er frøene omsluttet af en hård skal, som beskytter dem mod rovdyr og vejrliget. Dette gør quinua til en ideel afgrøde for landmænd i barske klimaer. Når quinua frøene høstes, bliver de typisk ristet for at fjerne den hårde ydre skal. Når quinua frøene er ristet, kan de males til mel eller laves til grød. Quinua er et meget næringsrigt korn, der er rig på protein, fibre og mineraler som jern og magnesium. Det er også en god kilde til antioxidanter. Af disse grunde er quinua traditionelt blevet brugt som en fødevare til gravide kvinder og små børn. I de seneste år har quinua vundet popularitet som en sund mad for den almindelige befolkning. Quinua kan tilberedes på mange forskellige måder, bl.a. kogt, stegt, bagt og ristet. Det kan også spire og bruges i salater. quinua-mel kan bruges til at lave brød, pandekager og kager. quinua-flager er en populær morgenmadsmad.

quinua er et fuldkorn, der typisk bruges til at lave brød

quinua er et fuldkorn, der typisk bruges til at lave brød. Det er ringere end hvede med hensyn til bageevne, men det gør det til det perfekte korn i de nordlige lande. Hvis du vil bage quinuabrød, skal du bruge en brødform til at holde dejen på plads. De har et stort udvalg af brødforme, der kan genbruges utallige gange. For at opnå det bedste resultat kan du prøve en bolleform med huller i, så brødet også får luft nedefra. Det vil hjælpe med at skabe en mere jævn hævning og give et flottere quinuabrød. Køb det derfor med det samme, det vil du med garanti ikke fortryde. God fornøjelse med bagningen.