De bedste værktojer til konflikthandtering

Arbejder du i en skole, institution eller andet, hvor det er essentielt at have værktøjerne til konflikthåndtering? Så kan du vælge at tage et konflikthåndteringskursus. Her kan du således få en masse gode redskaber, der kan hjælpe dig som fagprofessionel i en stresset hverdag.

Hvor kan man bruge det?

Med dette konflikthåndtering kursus får du, som allerede nævnt ovenfor, nogle redskaber, som du kan benytte i hverdagen. Hvis du eksempelvis arbejder med udviklingsforstyrrelser, ADHD, autismespektrumforstyrrelser eller andre lignende ting, kan dette eventuelt være relevant for dig. På samme vis kan det være relevant, hvis du arbejder på en skole, et opholdssted, et plejehjem eller lignende, hvor der tillige er behov for at kunne håndtere konflikter på daglig basis.

Hvilke redskaber får jeg?

Ved at få den rette hjælp i konflikthåndtering i form af et kursus, bliver det nemmere for dig at få lidt indsigt i de forskellige forhold samt reaktionsmønstre, der i sidste ende fører til konflikter. Det betyder, at du efterhånden kommer til at finde ud af, hvilke strukturer og faktorer, der ligger bag konflikter – og således ender med at optrappe dem. Her benyttes tilgangen ’Low Arousal’, da det er essentielt, at pædagogikken tilpasses den enkelte, der måtte have brug for det.

Det enkelte individ i fokus

Det er altså det enkelte individ, der sættes i fokus, hvis du vælger at tage dette konflikthåndteringskursus. Her arbejdes der ligeledes med stressreduktion, da det er formålet at styre den eventuelle konflikt i en mere positiv retning, så situationen ikke eskalerer. Du får et helt skræddersyet kursus, da det naturligvis er vigtigt, at dig og dine kollegaer får cases, der passer til jeres arbejde, så I kan bruge disse redskaber i dagligdagen. Du kan selv vælge, hvorvidt du ønsker et konflikthåndteringskursus på to eller tre dage, hvilket du kan læse mere om på hjemmesiden.